Hlavní navigace

Inno3D a nereferenční verze GTX 570 a GTX 580

16. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před více než měsícem jsme se dočkali GeForce GTX 580, jež měla za úkol napravit řekněme „smíšené“ pocity z dávnějšího uvedení GeForce GTX 480. O tom, jestli byl úkol splněn či nikoli, se zde nebudu rozepisovat, na našem webu jste si mohli přečíst recenzi a udělat si obrázek sami. Stejně na tom je i GeForce GTX 570, oba nejnovější kousky křemíku si vzal do parády Inno3D a notně je odlišil od současné konkurence.

Do očí bijícím rozdílem oproti referenčním variantám je bezpochyby tříslotový chladič s názvem iChill VC26, který si výrobce sám vyrobil. Úctyhodný macek (rozměry 260 × 100 × 53 mm) se může pochlubit měděnou základnou, pěticí heatpipe trubiček a rovnými 112 hliníkovými žebry, která jistě účinně pojmou většinu odpadního tepla. Chladič samozřejmě není pasivní (kdo by tahle monstra chladil pasivně?), o odvod tepla se postará trojice ventilátorů, která je rovněž ne úplně běžná.

Bratrské trio sestává z dvojice 80mm sourozenců, umístěných na obou koncích rozměrného pasivu. Uprostřed pak nalezneme vyvinutějšího jedince s průměrem 90 mm, všechny kousky jsou zároveň regulovatelné pomocí PWM (milovníci ticha zajásají). Výrobce nemyslel pouze na chlazení samotného jádra, pozornosti se dostalo i paměťovým čipům a VRM, které je nezřídka rozpáleno doběla a tím limituje přetaktování a snižuje stabilitu.

KL24

Zdroj tvrdí, že nový chladič by měl posunout provozní teploty nových karet s jádrem GF110 výrazně směrem dolů (až o 30 ° C), po letmém shlédnutí obrázků zřejmě není důvod nevěřit. Otázkou do pranice je však cena výsledného produktu: vývoj a zhotovení muselo stát nemálo peněz, které se musí vrátit. Doufejme tedy, že koncová cena nebude přehnaně „ustřelená“.

Zdroj: news.softpedia.com

Byl pro vás článek přínosný?