Hlavní navigace

Instalace Windows 10 build 10036: nové obrazovky nebo přesýpací hodiny

16. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo si přinese domů počítač s předinstalovanými Windows, patrně se s instalačním programem nesetká. Pro nás to neplatí, tak se podíváme, jaké novinky instalační program Windows 10 build 10036 přinesl. Mysleli jste, že nové ikony připomínají 90. léta? Předchozí verze Windows nabídly od prvních obrazovek moderní ukazatele myši, nikoli však Windows 10.

Aktuálně vás v něm zarazí přesýpací hodiny, které skončily s érou Windows XP. Když pominu tuto raritu, během prvotního nastavení dostanete možnost vybrat, jestli vaše zařízení patří firmě, nebo se jedná o vašeho domácího mazlíčka. Dále narazíte na novou obrazovku pro přihlášení k účtu Microsoft, jež vám dovolí rovnou vytvořit účet nový.

 

Obrazovka pro přihlášení připomíná to, co nám podnik předvedl na webu. Při prvním přihlášení po zapnutí počítače vás znovu uvítá nová obrazovka. Uživatelská fotografie už není čtvercová, Microsoft ji z neznámého důvodu ořízl do kruhu. Ve spodní části obrazovky vybíráte uživatelské účty. Tolik naše zkušenosti.

CS24

Dlužno dodat, že před pár dny se internetem šířilo video úplně jiného instalačního programu. Tvář přepracována být může, ale netušíme, jestli se nejedná pouze o produkt nějakého vtipálka. Kruhový ukazatel postupu instalace by nám nicméně skoro nic neprozradil. Což je dobře pro začátečníka, který nepotřebuje být zahlcen informacemi o průběhu.

" frameborder="0" allowfullscreen>