Hlavní navigace

Instalacím Office 2013/365 Preview končí životnost. Soudný den se různí

20. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pustili jste se do testování nové generace kancelářského softwaru od Microsoftu? Máme pro vás zprávu, kterou jste čekat museli. Některé instalace se již deaktivují, neboť jim končí životnost. Přesný den, kdy vaše instalace Office 2013/365 Preview odmítne nadále pracovat, vám ale neprozradíme. Data se totiž liší. Záleží na tom, kdy jste si balík aplikací do počítače přidali. Zdarma dostupná ukázka nehotového softwaru byla dostupná od loňského července.

Tip: Nová Office vstoupila na český trh. Možná budou čtvrtletní aktualizace

Consumer Preview byl navržen, aby pracoval po omezenou dobu. Životnost produktu nicméně definitivně končí zhruba 30 – 60 dní po uvedení finální verze produktu na trh, nikoli po jeho dokončení. Microsoft svůj Office 2013 dodělal 11. října 2012. Samotného uvedení na trh se ale balík dočkal až 29. ledna 2013. V Česku se pak velký start odehrál opět o něco později. V každém případě již nastává čas, kdy budou instalace Office 2013/365 Preview postupně vypínány.

 

Pro vás by případné vypnutí nemělo být překvapivé, neboť se přímo v programu ukazuje upozornění, poukazující na blížící se deaktivaci. Jakmile dojde k přepnutí neviditelného vypínače, aplikace budou operovat v režimu pro čtení. Psaní dokumentů a vytváření presentací tehdy není možné. Většina instalací Office 2013/365 Preview by měla být umlčena do konce března.

Zdroj: Neowin