Hlavní navigace

Intel a Lenovo uvádí Classmate+ PC

11. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Intel včera uvedl nástupce pro svůj školní, dětský netbook Classmate PC. Na novince pojmenované jako Classmate+ PC se podílelo i Lenovo.


Intel a Lenovo se snažili o vytvoření netbooku, který by nesl kvality robustního ThinkPadu a měl výkon, který by postačoval dětem na běžné školní úkoly. Novinka se od obyčejného netbooku na první pohled odlišuje dvěma věcmi. Tou nápadnější je plastové držadlo, zavřený je tak Classmate+ dokonalým kufříkem. Méně nápadnou jsou zajímavé možnosti konfigurace, viz níže. Vestavěný displej je poměru 16:9, zdali je to pro vzdělávací účely ideální, nechám na vás a na vyučujících. Na úhlopříčce 10,1 " zobrazuje 1024 × 600 bodů.


Uvnitř studentské školní tašky najdete Atom N455 na taktu 1,66 GHz, 1 GB RAM DDR3 a pochopitelně integrovanou grafiku GMA 3150. Nechybí Wi-Fi 802.11n nebo 1,3Mpx webkamera, z portů jsou vyvedeny tři USB 2.0, D-Sub (VGA), 1Gb/s síťovka a netbook má předintstalovaný Windows 7 Starter. Datové úložiště je realizováno buď SSD pamětí o kapacitě 8 nebo 16 GB, případně můžete sáhnout po pevném disku velikosti 160 či 250 GB. Baterii si také můžete vybrat, buď šestičlánkovou nebo menší tříčlánkovou.

KL24

Classmate+ PC nebude dostupné pro individuální zákazníky, školy a jiné vzdělávací podniky si ale mohou podat objednávku bez zaváhání, tedy alespoň v USA.

Zdroj: Netbooknews

Byl pro vás článek přínosný?