Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel potvrdil big.LITTLE architekturu procesorů Alder Lake. Prý přinese obří skok ve výkonu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 8. 2020 17:33

    tynyt

    Tady se ale Intel opět střelil do vlastní nohy, protože gumovější věc než PL1/PL2 limity snad nejsou. A je pak docela otázka, jaké typy úloh by to musely být, aby se vyplatilo procesor zaměstnávat déle s nižším příkonem, než to vyblít rychle, ale za cenu většího jednotkového odběru energie. Napadají mě jen triviální operace, kde procesor stejně jen čeká na data, a to je věc, kterou bych u PC až tolik nečekal.

    Ad apple: zkoušel jsi jak jsou ty jejich počítače obecně pomalé? Ve srovnání s Windows strojem je to všechno gumový, pomalý - a to i stroje s x86. Jak to asi bude vypadat s ARMem?

    Co se týká procesu, tak tam bych naopak očekával, že architekturu navrhli s ohledem na jeho vlastnosti - pokud ne, byli by za úplné trotly.