Hlavní navigace

Intel bude ve svých továrnách vyrábět čipy pro Cisco, tvrdí korejský deník

3. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

O Intelu se zatím jen stěží dalo mluvit jako o konkurenci pro Globalfoundries nebo TSMC. I největší výrobce procesorů pro PC se ale postupem času mění. Po několika malých zakázkách na výrobu programovatelných hradlových polí (FPGA) si Intel údajně plácnul s věhlasnou firmou Cisco Systems a měl by tedy vyrábět mikročipy pro její routery, switche a další síťové prvky. Ani jedna ze společností to oficiálně nepotvrdila. Informaci přinesl deník Korea Times, který se odvolává na ředitele tamní pobočky Intelu, Lee Hee-sunga.

Již dříve se spekulovalo například o tom, že by Intel mohl vyrábět mobilní procesory pro Apple. Tím by ale Intel posílil konkurenci telefonů a tabletů s jeho vlastními Atomy. (A hlavně, dovedete si představit ty novinové titulky? „Intel láme hůl nad x86, z jeho výrobních linek sjíždějí SoC architektury ARM“?) Výroba čipů pro firemní síťové vybavení se na první pohled zdá být rozumnější volbou, i zde má však Intel vlastní želízko v ohni v podobě Atomu Rangeley.

 

Cisco ve svých routerech v minulosti používalo procesory různých architektur (MIPS, PowerPC, i x86) od různých dodavatelů, některé čipy si ale navrhuje vlastními silami (např. Cisco QuantumFlow) a ty by mohl vyrábět Intel. Samozřejmě za předpokladu, že zpráva není pouhou fámou. O tom, že by Intel mohl vyrábět čipy právě pro Cisco, se ale šuškalo už v lednu. Pokud Fudzilla jen nezrecyklovala tři měsíce starou zprávu, asi na tom něco bude.

Zdroj: Fudzilla

Byl pro vás článek přínosný?