Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikl druhý 10nm procesor Intelu: Core m3-8114Y, 4,5W dvoujádro s taktem 1,5 GHz. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 5. 2018 18:09

    Gildor

    No, při výběru TOP křemíku pro onen model určitě, ale při továrních frekvencích takle vysoko, byť jen při turbu, už by byl problém se spotřebou. Větší 14nm čipy by neměly šanci tohle dávat s příkonen do 100W, takže by byl problém dát takový čip do obyč desky s B360 chipsetem, protože těm deskám by se totálně přehřívalo VRM i v továrním nastavení, pokud by teda vůbec ten příko uměly dát.

    A taky IMHO Intel nechce vydávat CPU bez prostoru pro OC, jako to dělá AMD, protože tu je pořád takový kult exkluzivity "K" verzí, které jdou přetočit nad max. turbo, byť u Kaby Laku a Coffee Laku už je ten prostor opět o něco menší, než byl dříve. I tak bych ale nečekal, že by jako AMD udělali verzi, která má tovární turbo pro 2 jádra výš, než je maximální možé OC pro všechna jádra.