Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel uvádí desktopové procesory Alder Lake. Modely, spotřeba, nová platforma a benchmarky. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 10. 2021 14:15

    Jan Olšan

    Taky si myslím, trošku mám z toho pocit, že by při omezení na 125 W nebo dejme tomu 150 W by ty procesory mohly vycházet mnohem elegantněji. i když asi je lepší počkat na testy, pak uvidíme, jak moc ty spotřeby ulétávají přes to PL1.

    Ono teď je u Intelu dost problém, že to 240/250W PL2 tam není zdaleka vždy, ale někdy jo. Takže by se podle toho měl dimenzovat chladič a napájení.

    Ideální by podle mě bylo, kdyby defaultně měl procesor vždycky ty nižší spotřeby a garantované nějaké nižší maximum, třeba na podobné úrovni jako mají ty AMD (nebo ideálně nižší, ať se začne soutěžit v efektivitě) a tím pádem desky a chaldiče mohou být dimenzované na nějakou takovou rozumnou hodnotu.

    A těch 251 nebo teď 241 W by se aktivovalo ručně jako nějaký TurboOC / GameOverdrive nebo tak nějak nazvaný režim. V recenzích by se to dalo pak hezky oddělit.