Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel chystá Core i9-10850K, levnější odemčené desetijádro Comet Lake. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 7. 2020 7:02

    tynyt

    Právě naopak, Slovákům to může být skoro jedno (i když - ekonomicky nejvýkonnější Blava to má do Vídně pár desítek km...).
    Očekávání, že s Korunou se dostaneš k vyšším (s Německem srovnatelným) platům je zcela liché, naopak, jedná se o brzdu reálného růstu, protože všechen nárůst ti sežere vnitřní inflace měny/ekonomiky. Přímé srovnání mezd, nijak nepřepočítávané, je naopak jedním ze stimulů k dorovnání mezd (opět, můžeme se kouknou na Slovensko: https://www.statistikaamy.cz/2018/10/ceske-a-slovenske-mzdy-se-od-sebe-prilis-nelisi/ což s ohledem na poloviční velikost, o dost drastičtější výchozí situaci po rozdělení ČSFR a všeobecný nepotismus (od Mečiara po současné kašpárky), co tam roky vládne, je poměrně velký úspěch Slováků)