Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel chystá Core i9-10850K, levnější odemčené desetijádro Comet Lake. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 7. 2020 9:52

    tynyt

    Tombo: já mám rodinu na Slovensku, takže jsem to zažil z první ruky, od eurokalkulaček, po stesky že "jsou menší platy/důchody" (někteří nebyli schopni ani pochopit, že 100SK není 100EUR) až po prvotní šok z mírného (velmi často "zaokrouhlovacího") zdražení a následnou (mírnou) euforii z hospodářského růstu a lehkou závist Maďarů. Zvednout ceny o 50% - hezký, ale to konverze na Euro rozhodně nezavinila, posloužila jen jako "důvod" a zástěrka. U Italů mě to nepřekvapuje. Po ustálení rozbouřených přechodových vln jsou ceny na SK prakticky totožné s těmi českými.

    gogo: "V Bruseli" máš taky své zástupce, kteří dbají (nebo by měli dbát) o tvé zájmy. Shodou okolností je zrovna EU poměrně neakceschopná instituce, právě proto, že dbá i na zájmy minorit a malých států, tudíž jakékoli rozhodnutí trvá - než se všichni dohodnou. Bohužel pokud nás v EU reprezentují kašpaři jako Zahradil nebo Mach (případně zaměstnanci ANOfertu), nelze moc čekat, že budou fungovat racionálně a ve prospěch nejen ČR, ale celé EU. Problém EU není "diktát", ale příliš obecné řízení tohoto molocha, byť záměr je veskrze bohulibý (a stačí se kouknout, jak naše země od vstupu do EU vzkvétá, jak se nám -prakticky každému- dobře daří)

    Prokop Vysil: tvým komentářům nejde moc dobře rozumět, zkus se vyjádřit více konkrétněji.