Hlavní navigace

Názor k článku Intel chystá Core i9-10850K, levnější odemčené desetijádro Comet Lake od tynyt - Tombo: promiň, ale "reálný přínos" se právě měří...

  • 7. 7. 2020 10:11

    tynyt

    Tombo: promiň, ale "reálný přínos" se právě měří kauzalitou. Když ti dnes ráno spadl namazaný chleba s máslem na zem, zcela jistě to nemá nic společného s tím, že v Brazílii spadlo letadlo. Jestli někdo zvedl ceny o 50%, tak je zvedl protože chtěl/musel, ale nikoli proto, že Itálie zavedla Euro. Těch důvodů může být asi tak tisíc.

    Co se Eura týká, tak zde platí, že eurozóna je tak velká a ekonomicky silná, že by bez většího zaškobrtnutí zvládla i třeba krach Itálie. Znamenalo by to zcela určitě ekonomické potíže, inflaci, apod., ale neznamenalo by to konec měny. Ty pohádky ovčí babičky o tom, jak Euro krachuje, jak ECB dělá trrrrr na tiskárně peněz, tak to všechno jsou nesmysly, které přiživuje jistá propagandistická velmoc, ta stejná, která blouzní o nástupu BRICS. Kvantitativní uvolňování je daleko složitější proces, než zkratkovité "tisknutí peněz." Jediné riziko, které tu je, je, že by to přestalo bavit Německo. Jenže tomu se s Eurem nebývale daří, takže ani toto v blízké budoucnosti nehrozí.