Hlavní navigace

Názor k článku Intel Core i9-11900K trhne rekordy v Geekbench: Rocket Lake dává skoro 1900 bodů v ST od tynyt - R.H.: ???? - pobavilo. V podstatě souhlas, sice...

  • 25. 1. 2021 5:49

    tynyt

    R.H.: ???? - pobavilo. V podstatě souhlas, sice bych to tak úplně černobíle neviděl (např. absolutní herní kolenovrti dnes kupují 10400F a vždy existovali AMDfandové, kteří utráceli horentní sumy za své miláčky), ale většinu jsi asi vystihl přesně.

    Wendak: Tady bych to tak drasticky neviděl. Intel je dnes v roli AMD z doby, kdy uvedla první Zen - jeho nabídka není úplně out, ale musí konkurovat cenou. Rozhodně to (ještě) není úplná bulldozerizace Intelu. K jeho smůle ale AMD pochopilo, že nestačí jen drobně přišlapávat do pedálů a přespávat na obláčku, jako to bývalo v dřívějších dobách, takže to, co by dříve Intelu stačilo k opětovnému uchopení moci, dnes už prostě nestačí. Navíc Intel tímto postupným soubojem vyčerpal všechny své možnosti vylepšovat své technické portfolio a čeká jej nutnost "říznout" jak do zastaralé a zabugované architektury, tak do technologie výroby.