Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Test Intel Core i9-12900K: nejrychlejší Alder Lake porazilo Ryzen 9 5950X v ST i MT výkonu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 8. 2021 14:37

    JirkaK

    Proč se také hádat, Alder Lake bude do systému posílat metriky jader jako spotřeba, využití, atp. Scheduler dle toho určí kam bude přiřazovat procesy, třeba namísto toho aby cpal proces na jádro s HT který se bude dělit o výkon toho jádra, pošle proces na efektivní jádro, které bude pořád výkonnější. Pak to bude i preferovat určité jádra pro určitou zátěž...

    Krátce a zcela výstižně to popsl Linus v nějakém svém vodcastu, 4 minuty o Alder lake, co přináší nového, co naopak odnáší (AVX-512), jak bude procesor spolupracovat se schedulerem na na základě čeho a že bude zajímavé vidět jak to nakonec poběží, aktuálně jenom čas napoví.

    Proč se fanaticky hádat s někým kdo je přesvědčený že to fungovat bude za každou cenu nebo s někým kdo naopak nepřipustí že to fungovat může.

    Dokud to tu nebude a neuvidíme, není důvod radikálně tvrdit jendo ani druhé