Hlavní navigace

Názor k článku Test Intel Core i9-12900K: nejrychlejší Alder Lake porazilo Ryzen 9 5950X v ST i MT výkonu od Jan Olšan - Pánové pánové... zase hledáte co by se dalo...

  • 30. 8. 2021 23:32

    Jan Olšan

    Pánové pánové... zase hledáte co by se dalo najít na těch vakcínách. Ale docela dost léků má vedlejší účinky. To neznamená, že je přestanete brát. Chemoterapie má šílený vedlejší účinky, ale zachránila nebo prodloužila život spoustě lidí. (nebo když bychom chtěli být míň extrémní, ozařování... no, ono vlastně i chirurgická léčba rakoviny, heh).
    Celej problém je zdá se v tom, že lidi buď neumí, nebo nejsou ochotní si přiznat, že se musí ty rizika porovnat mezi sebou. Vakcína při komplikacích zdá se zabila určitý počet lidí.
    Covid zabil 4,5 milionu lidí. Přes 30 tisíc u nás.

    Nedochází vám, že jedno z toho (onemocnění) je o mnoho řádů větší riziko, kde navíc neohružuju jenom sebe, ale kvůli epidemickému šíření moje nemocnění ohrozí/může zabít dalších pár lidí?

    Jako nevidím ani nejmenší cestu ven ze závěru, že racionální a správný je se očkovat, a ten závěr má drtivou převahu. IMHO když se někdo upíná na riziko očkování (reálné, ale malé) a dělá z toho zásadní problém, tak to je prostě porucha racionálního uvažování. Ať už proto, že věří nesmyslům (má tudíž blbá vstupní data), nebo špatně uvažuje (informace správné, ale upne s k tomu, že vakcína má rizika, zatímco zavírá oči před rizikem samotné nemoci), nebo mu selže úsudek ještě někde jinde (emocionální reflex "když mi někdo říká, že mám něco udělat, tak já just naopak")...

    (Edit: pánové, pánové (a dámy?)...
    Některé ty vaše námitky k různým věcem třeba mimo celkový kontext mají nějaký smysl, ale pořád děláte to, že pro stromy nevidíte les/vyléváte s vaničkou dítě nebo jak už to charakterizovat... Děláte si závěry z drobností, na které se upnete, a pak kvůli nim ignorujete věci, co jsou mnohem důležitější. Poznámky typu, že rakovina nebo medicína je byznys už z dovolením vůbec nebudu komentovat, protože jako někdo, kdo se s tím potýkal, bych asi začal být sprostej.

    Jestli máte tyhle potřeby, tak si opravdu jděte řešit na nějaký specializovaný fórum pro kverulování/konspirace.
    Podle mě tenhle FUD aktivně škodí (protože přesně jak je na téhle debatě vidět, ať už tady nebo jinde, lidi se neumí vyrovnat s troškou negativ/pochybností a udělají myšlenkové zkraty, něco jako když strach z nemoci způsobí, že se nejde k doktorovi a pacient si tím ještě pohorší...).
    Aby k tomuhle přispíval web, který mám částečně na zodpovědnost, si teda na svědomí brát nebudu, díky za pochopení.
    )
    (& promaz...)