Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel měl v Q3 2020 tržby „jen“ 18,3 miliardy $. Propad Xeonů o 25 %, přichází chudá léta?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 10. 2020 9:29

    tombomino

    Ja myslim, ze jsou tady dalsi ukazatele..jako napr. marze a prumerna cena. U obou tech to parametru Intel citelne oslabil. 15% nizsi cena u Serverovych chipu, 7% klesla cena notebookovych CPU. Marze Intelu klesla o kolik procentnich bodu? ????
    Tohle jsou celkem zretelne ukazatele, ze Intel musi s cenama dolu. Dale pak, 10nm je drazsi nez 14nm, kde je Intel tlacen neustale jit. Proc, si snad asi kazdy domysli..
    Intel ma porad spoustu vyhod na svoji strane, ala dlouhodobe smlouvy, vztahy s OEM vyrobci, objemy produkce, ktere AMD neni schpna dodat, podpora vyrobcu, atd. Takze proto jsou jeji "ztraty" daleko mensi, nez v idelanim pripade, kdy by se "trh" rozhdoval na zaklade technickych parametru.
    Nicmene, pokud Intelu nevyjde jeste jedna generace, tim jsou mysleny CPU s jadry Golden Cove, tak si myslim, ze se to pomalu zacne do 'pruseru' prelevat.