Hlavní navigace

Názor k článku Intel měl v Q3 2020 tržby „jen“ 18,3 miliardy $. Propad Xeonů o 25 %, přichází chudá léta? od Radek Holeček - DedekHrib:Intel teď v rámci DCG vykázal 15% růst...

  • 26. 10. 2020 14:04

    Radek Holeček

    DedekHrib:
    Intel teď v rámci DCG vykázal 15% růst v oblasti cloudových služeb (to je to, na čem běží naprostá většina infrastruktury té práce z domova) a 47% pokles v oblasti těch "běžných" serverů, které mají firmy, školy, úřady na ty svoje běžné věci, běží na nich DHCP, DNS, Windows doména, síťové disky, firemní databáze, často i firemní webové stránky, poštovní služby, VPNky pro vzdálené připojení do firemní sítě, zabezpečují tiskové služby, zaznamenávají přístupy do budovy přes čipy a tisíce dalších věcí.
    Vůbec to není o tom, že by neexistovala firma, která potřebuje ten server upgradovat nebo zřídit úplně nový, ale o tom, že většina těch firem, škol a úřadů to dneska nepotřebuje, a protože je doba nejistá, tak své nákupy odkládá. A odkládá to třeba i na úkor těch notebooků pro práci zaměstnanců z domova. A asi se najde i dost firem, které to přesvědčí k přechodu od vlastních serverů do pronajatých cloudových, už jen proto, že z krátkodobého hlediska to vychází levněji.