Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel měl v Q3 2020 tržby „jen“ 18,3 miliardy $. Propad Xeonů o 25 %, přichází chudá léta?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 10. 2020 16:41

    Radek Holeček

    I když výkon 3070 mít nebude a přijde až v roce 2022, tak se nedá říci, že by přišla pozdě. Intel snad nikde neinzeruje, že zadupe konkurenci do země. Intel uvede grafiky a získá nějaký podíl na trhu. A tím, jak je bude prodávat, získá i nějaké peníze. Nic víc, nic méně. Nemá moc co ztratit. Náklady na vývoj těch grafik už jsou započteny v současném hospodaření, takže pokud to nebude takový propadák, aby vyrobené čipy házel na skládku a jejich prodejem ani nepokryl cenu těch vyrobených waferů, tak vydělá. Navíc, jelikož s nimi nebude konkurovat žádnému jinému svému čipu, může je prodávat klidně s minimální marží.
    Ostatně on se ani netají, že ta verze grafik pro hráče je až ta poslední. Prioritu mají integrované grafiky a pak ty serverové výpočetní. Tedy to, co chce pokrývat vlastním výrobním procesem. Ty grafiky pro hráče, to je jen pokus.