Hlavní navigace

Názor k článku Intel měl v Q3 2020 tržby „jen“ 18,3 miliardy $. Propad Xeonů o 25 %, přichází chudá léta? od Radek Holeček - DedekHrib:Vaše logické dedukce prostě nedávám. Cloudový byznys roste...

  • 26. 10. 2020 18:13

    Radek Holeček

    DedekHrib:
    Vaše logické dedukce prostě nedávám. Cloudový byznys roste proto, že čím dál víc lidí používá cloudové služby, ať už jsou to komunikační nástroje (např. Microsoft Teams, Google Meet nebo Zoom), nástroje na online tvorbu dokumentů, nástroje na sdílení souborů nebo roste i úplně obyčejné online hraní nebo online sledování streamovaných pořadů. Všichni ti, kdo ty služby provozují, navyšují kapacitu a tím zvyšují prodej procesorů v tomto segmentu.
    No a pak je tu ten druhý segment, na který takový tlak na navyšování výkonu není. Když zaměstnanci dělají z domova, nemáte důvod zvyšovat rychlost serveru ve firmě, protože nároky na jeho výkon nijak nestouply. V nejhorším možném případě jsou stejné. A i když z domova nedělají, tak se firmy asi neženou do nějakého zvyšování výkonu těchto svých serverů, jednoduše proto, že ho akutně nepotřebují. Jejich ekonomické výkony jdou spíše dolů, než nahoru. A i když dolů nejdou, opět platí, že když to fungovalo doteď, bude to fungovat ještě nějaký čas. A firma tak ušetří. Vážně nechápu, co je na tom tak nepochopitelného.