Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel měl nejlepší rok v historii, utržil přes 70 miliard $. Zhoršení v Q4 ale budí obavy. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 1. 2019 7:36

    zero8324

    No Intel čaká veľmi ťažký rok (prípadne 2 a viac). V čase keď Intel bojuje s 10nm (už asi 5-ty rok) a má nedostatok výrobných kapacít , AMD chystá ofenzívu, aká tu asi ešte nebola....nielenže ho podľa všetkého "preští" výkonom (a s väčším prehľadom ako za dôb K7 a K8), ale má tentokrát aj niekoľko násobne väčšie výrobné kapacity (TSMC má volné kapacity, výrobcovia ARM čipov znižujú objednávky) a s čipletmi zásadne zvýši výťažnosť (čo môže spôsobiť efekt zdvojnásobenia výrobných kapacít). Nakoľko sa AMD už konečne otvára aj OEM trh, známy svojou zotrvačnosťou, môže to byť veľmi zaujímavé a uvidíme koľko percent z "koláča" celosvetového predaja, si dokáže Lisa a spol v priebehu najbližších dvoch rokov odkrojiť.