Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Oficiálně: první samostatná GPU od Intelu vstoupí na trh grafických karet v roce 2020. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 13. 6. 2018 10:05

    tynyt

    Myslím, že Intel to zase "zazdí" - je na tuhle práci příliš velká firma, kde se to moc mele, a kde se očekávají výsledky brzy, což není v dnešní situaci, kdy musí naskočit do rozjetého trhu, reálné. ATI(AMD) i nvidia měly tu výhodu, že trh svými standardy a řešeními vytvářely. To Intel nemá a mít nebude, proto bude jen tím dohánějícím, což zase povede na to, že o jeho řešení nebude zájem. A když nebude zájem, nevyplatí se ani cizelovat ovladače. A jsme zase tam, kde jsme byli v době i740 potažmo Larrabee (který raději odpískali sami).
    Jen připomenu, že AMD (jako asi jediný relevantní konkurent, schopný dodat APU) už má dnes cenové i výkonové spektrum pokryté skoro dokonale a zároveň má i konkurenceschopnou CPU část. Osobně se Intelu docela divím, protože budovat grafickou divizi mohl a měl v dobách, kdy AMD z procesorového hlediska nebylo konkurencí. Dnes to bude mít zatraceně těžké. U diskrétních grafik se konkurence rozšiřuje ještě o Huangovce, a tam je to IMHO bez šance už naprosto.