Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel už na videu láká na své samostatné grafické karty. Přijdou v roce 2020. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 8. 2018 19:43

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    PS3 měla grafiku asi jako GeForce 7800 GT a stejnej rok (2006) pak vyšla řada 8800...a CPU bylo dost mizerné, když se odmyslely ty koprocesory SPE, které ale bylo hodně obtížené využívat.
    ---------------------------------------
    Podle mě je hlavně problém to, že by skok na Intel byl velkej risk. Viděl jsme lidi, podle kterých by pro Intel bylo velký plus, kdyby se jim povedlo jednu z konzolí (většinou je to z nějakých důvodů Xbox) ulovit. To je pravda, protože by jim to mohlo udělat reputaci a ukázat, že jsou reálná alternativa - ignorujeme teď to, jestli by to Intel udělal levnější než AMD. Jenže to je jenom z pohledu Intelu. Z pohledu MS/Sony v tom nevidím žádné plus (za předpokladu, že Intel nepodleze AMD cenou o hodně).

    Protože Intel bude i v tom roce 2020 docela neznámá a moc se neví, jak mu ta architektura vyjde a jak to bude zvládat s ovladačema a podporou vývojářů na té konzoli. Navíc o hardwaru se rozhoduje léta předem, takže v době, kdy by si mezi AMD a Intelem vybírali, tak by to na straně Intelu byly z 90% sliby a "věřte nám" a minimální reference, kterými by to bylo podložené.
    Já bych do toho fakt nešel, protože by člověk vůbec nevěděl, s čím nakonec skončí a ta konzole, která má vydržet třeba pět let před nahrazením, by mohla skončit jako propadák, mít problémy s dodávkama, bugy nebo jiné potíže. Prostě příliš velkej risk.