Hlavní navigace

Intel H55 na mini ITX desce od Zotacu

8. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nádhernou variaci na téma mini ITX deska s výkonným procesorem a grafickou kartou nám předvedl Zotac se svým posledním výtvorem – H55-ITX WiFi. Tato deska má ideální předpoklady se stát dobrým základem výkonného minipočítače, který může sloužit stejně dobře na kancelářské věci, střih videa nebo jako HTPC do obývacího pokoje.

Vzhledem k osazené čipové sadě Intel H55 tak do desky můžete osadit nové procesory Intel Core i3 nebo Core i5 s integrovanou grafickou kartou, která navíc v našem prvním srovnání s konkurencí nedopadla vůbec špatně a snese v herním výkonu přímé srovnání i s populárním Nvidia IONem. Zde se navíc ale můžete opřít o nový, úsporný a zároveň poměrně silný procesor, který k IONu v podobě Atomu nedostanete.

Ani po stránce vstupů a výstupů u této desky nepřijdete zkrátka. Deset USB portů, eSATA, PS/2, šest audiokonektorů, DVI-I a HDMI  porty asi budou většině uživatelů plně dostačovat. Chybí snad jen rozhraní FireWire, které je ale poslední dobou stejně trochu na ústupu. Nechybí ani drátová a bezdrátová síť, druhá jmenovaná dokonce standardu 802.11n.

MMF24

Mezi přednosti této desky lze pak jednoznačně zařadit i plnohodnotný PCIe ×16 slot pro přídavnou grafickou či jinou rozšiřující kartu, stejně tak jako dva paměťové sloty DDR3. I na tak malé základní desce narazíte na šest SATA portů a dva konektory pro větráky s PWM regulací. Cena ani dostupnost zatím zveřejněna nebyla, osobně cenu tipuji někde kolem 3000–3500 Kč.

Zdroj: Zotac

Autor článku