Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel loni přišel o miliardy dolarů. Do zisku se má dostat s novou technologií v roce 2027. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 3. 4. 2024 20:18

    Honza1616

    A v roce 2027 tady budeme číst jak se finanční výsledky zlepší v 30.roce
    A v 30.roce budeme číst o tom jak se finanční stav zlepší v r.33............

    Je to stejné jako v té pohádce s nedostatkem čipů a že situace se zásobováním trhu by se měla narovnat za X let. Po roce když zlepšení nepřišlo jsme začali slýchat tu stejnou pohádku znovu dokonce od těch stejných CEO, a stejném to nevyšlo, naštěstí než aby ze sebe tito lidé udělali pitomce znovu, tak už nic neříkali .
    No a ten nedostatek trvá prakticky do dnes, vzhledem k tomu že třeba Nvidia musí upřednostňovat část vyhrazené kapacity pro akcelerátory a dodávky mohou trvat až rok. Kdyby trh byl stabilizovaný tak si by Nvidia mohla požádat TSMC o navýšení kapacity výroby navíc kdyby byl trh zásoben velkým počtem grafických karet, nebyla by jejich cena tak vysoká jaká je.
    O automotiv průmyslu ani nemluví .
    Čipová krize stále trvá a to měla skončit r.21-22

    A tady je právě ta paralela s techno-finanční situaci Intelu.
    Jak dlouho posloucháme pohádky o tom jak se Intel dostane do čela polovodičové výroby po technologické i finanční stránce? No v podstatě od 2.Gen Ryzenů každý rok má přijít to zlepšení a každý rok se nic nestane, tedy ano stane. Každý rok Intel pozastaví nebo změní nebo odloží nebo dokonce zruší nějaké generace svých produktů, jindy zařízne celou větev výroby , dokonce uzavře celou divizi jako nerentabilní.
    Z těch sra*** se Intel nebude škrábat 3 roky, ale aspoň 10 let a to jen za předpokladu že AMD a Nvidii se připlete něco do cesty, jinak si konkurenti budou vždy držet alespoň 2 generační náskok.