Hlavní navigace

Názor k článku Intel oficiálně uvádí čipy pro těžbu Bitcoinu. Podle Raji Koduriho to pomůže proti plýtvání energií od Radek Holeček - Pan Olšan je ve svých názorech konzistentní. Má...

  • 16. 2. 2022 8:34

    Radek Holeček

    Pan Olšan je ve svých názorech konzistentní. Má rád ekologii, sám nepoužívá žravé komponenty, takže kritizuje spotřebu jiných, ale zároveň ji sám omezuje. To se o většině zdějších pařanů říci nedá. Ti kritizují kryptoměny naoko proto, že jsou neekologické, ale reálně jim vadí hlavně to, že ty výkonné grafické karty si nemohou levně koupit sami, aby mohli pařit (a tím i spotřebovávat elektřinu).
    Mimochodem, to, že se energie zdražuje, je z hlediska ekologie pozitivní. Jednak proto, že to tlačí na snižování spotřeby, ale taky proto, že jde více peněz do výzkumu dalších alternativních zdrojů. Když třeba čtu, jak se do vývoje jaderné fúze vkládají miliardy dolarů, říkám si, že je to žalostně málo. Dvě největší počítačové firmy světa mají dohromady cenu 5000 miliard dolarů a celý svět investuje do fúze ročně tisíckrát méně.