Hlavní navigace

Názor k článku Intel oficiálně uvádí čipy pro těžbu Bitcoinu. Podle Raji Koduriho to pomůže proti plýtvání energií od RemMes - Já jsem Photoshop použil záměrně, protože jak píšeš,...

  • 16. 2. 2022 11:34

    RemMes

    Já jsem Photoshop použil záměrně, protože jak píšeš, prakticky v profi sféře nemá konkurenci. Ale chtěl jsem spíše ilustrovat, že i tento silný nástroj spaluje energii, která se nikde neprojeví - což jsou právě ti, co si něco zkouší, nebo se prostě v tomto oboru neuplatní a jejich produkty nikdy nikdo nepoužije.
    Je pravda, že to srovnání se s umělým zesložiťováním “těžby” kryptoměn (umělým zvyšováním spotřeby) není úplně fér, ale jako demonstraci “hodnoty” produktu stačí.
    Stejně tak by odpůrci kryptoměn mohli napadat cestování na dovolené, nebo mnohé “business tripy”, které se dají řešit videokonferencí, modeláře letadel a aut, motosport, Olympiádu (kolik energie se spálí na cestování, výrobu olympijských reklamních materiálů a oblečení, ..), tanková “cvičení” Rusa domácího a obecně vojenských cvičení, americké “ekologie” s milióny tun nerecyklovaného odpadu.. a mohl bych pokračovat dál.