Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel oficiálně uvádí čipy pro těžbu Bitcoinu. Podle Raji Koduriho to pomůže proti plýtvání energií. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 2. 2022 12:30

    DWCZ

    Hele osobně bych lety těžce zdanil. Jeden, max dva ročně (v opodstatněných případech), zbytek tvrdá daň ve stovkách procent.

    Lidstvo je strašně rozežraný na to, kolik nás tu je. Naši předkové tohle lítání ze strany na stranu zeměkoule vůbec neznali a taky to přežili. Jak říkáš, většina obchodních jednání se dá udělat přes Zoom, jenže pak by si ty děvky, kokeš a další benefity musel posílat přes escort servisy a dáme jídla až do domu manažírků. Waste of energy.

    Co se týče energetické náročnosti těžby, je fér srovnávat to spíš s bankovním a finančním sektorem. Řekl bych, že BTC mining tý green energy procentuelně spotřebovává PODSTATNĚ víc, už jsme nad 50 % a protože je k tomu ekonomická incentiva, půjde to jen výš.

    Až (jestli) se pořeší to perpetum debile s fúzníma reaktorama, nebude vlastně už živit blockchain žádnej problém, takže pak už státy budou muset doklepnout jen to, jak nad tím se svýma kámošema z centrálních bank a Wall Streetu zase převzít kontrolu jako vždycky. To už se v nějaký míře děje teď, protože zbídačenej retail prostě nemůže tisknout záchodovej papír jako CB.