Hlavní navigace

Názor k článku Intel oficiálně uvádí čipy pro těžbu Bitcoinu. Podle Raji Koduriho to pomůže proti plýtvání energií od Pan Jaroslav Crha - Kolik, že má stát těch akcií ČEZu? 50%...

  • 17. 2. 2022 13:49

    Pan Jaroslav Crha (neregistrovaný)

    Kolik, že má stát těch akcií ČEZu? 50% ? Co kdyby se stát postaral o to, aby 50% vyrobené energie byla nejprve distribuována lidem žijících v ČR a zbytek se prodával na trzích mimo ČR ?
    Víte, vaše vnímání světa na černou bílou je docela ubohé. Stát prodal část ČEZu hlavně proto protože věděl, že by jako stát nedokázal takovou věc udržet v životaschopném stavu. Proto na tom nechává vydělávat soukromníky, kteří se už postarají o to aby to vydělávalo. Ale nikde nevidím důvod, proč by stát neměl stát na straně svých občanů, kteří umožnili a zaplatili tu výstavbu elektrárny. Ty elektrárny jsou na našem území. A schválně jsou na jihu co nejdál od Prahy, že ano, v případě havárie typu černobyl, by tady část republiky byla vystěhována nevím kam. Takže platíme i tím, že žijeme v blízkosti těchto zařízeních a riskujeme tím své zdraví a životy. Ale v reálu z toho máme co? Drahou elektřinou, kvůli tomu, že si nějací pitomci jako vy, tyto elektrány zavřou a řeknou že jim vítr v lopatkách větrných elektráren stačí?
    Máte dost, jste mimo a váš příběh o kuponové privatizaci je jen náhoda, haluz, že jste trefil podnik, kterej náhodou nezkrachoval. Však to sám řekl tatíček kuponovky, že věděli že musí dojít k rozkrádačkám aby se mohli vytvořit bohatí a chudí. Od začátku věděli, že dojde k tunelům, že nemůžou být v kapitalismu všichni bohatí. Podle mě, jsou to největší gauneři na světě, kteří milionům lidí zničili životy. Ale to pana Holečka nezajímá, jemu nevadí 15Kč/kwh, on na to má, z dividend ČEZu. To jo, bez dividend, by jsi byl AMDčkař, co škudlí desetikoruny na AMD karty s výkonem co už tu byl.