Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel oficiálně uvádí čipy pro těžbu Bitcoinu. Podle Raji Koduriho to pomůže proti plýtvání energií. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 2. 2022 16:29

    Radek Holeček

    Moc toho nevíte. Podíl státu v ČEZu je 70 % (pár setinek pod). ČEZ prodává elektřinu tomu, kdo dá nejvíc. Většinu ji rozprodává roky dopředu. Tedy to, co se aktuálně "vyváží" si někdo koupil třeba před dvěma lety, kdy ceny byly úplně někde jinde. Ale to je evidentně nad chápání někoho, jako jste vy.
    Stát samozřejmě na straně svých občanů stát může. Těch skoro 20 miliard, co vloni z ČEZu vytáhl na dividendách, okamžitě rozfrcal a k tomu ještě zasekl dalších 420 miliard sekery.
    O umístění elektráren rozhodovali vaši bratři komouši, tak si nestěžujte. Jinak obce v ochranném pásmu jaderné elektrárny dostávají dotace, takže buď kecáte, že z toho nic nemáte, nebo bydlíte bůhví jak daleko. Mimochodem, já ze svého baráku vidím elektrárnu uhelnou (11 km vzdušnou čarou), a věřte nebo ne, za tu jadernou bych ji klidně vyměnil.
    O kupónové privatizaci toho evidentně moc nevíte. Já (na své kupónové knížce) jsem podnik netrefil. Já k tomu přistupoval pragmaticky a to tak, že když nevím, do čeho investovat, tak jsem to rozložil do co nejvíce firem. Něco nevyšlo, něco jo. Každého volba, jak k tomu přistoupil.
    Jinak v kapitalismu být všichni bohatí samozřejmě mohou. Jen vám ubohým sockám nejde o to být bohatý a mít se dobře, vám hrozně vadí, že je někdo bohatší a má se lépe než vy.
    A pro vaši informaci, akcie ČEZu nevlastním, ani jsem je nikdy nevlastnil (což uznávám, byla celkem chyba). Ostatně nevlastním ani žádné jiné české veřejně obchodovatelné akcie (mám jen listinné akcie dvou firem, s kterými se neobchoduje).
    No a že bych byl AMDčkář, to nevím co podle vás znamená. Když se podívám na historii svých CPU v hlavním počítači, tak to byl Cyrix, Intel, AMD, AMD, AMD, AMD, Intel a teď je to zase AMD. Grafické karty jsem používal většinu času integrované, z těch ve slotu jsem měl jednu S3 a tři nVidie (vždy to prakticky nejpomalejší, co bylo k dispozici). Dneska mám GT1030 a to jen proto, že moje AMDčko nemá integrovanou grafiku.