Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Osmijádrové procesory Coffee Lake mají spotřebu 80 nebo 95 W, Intel prozradil TDP. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 5. 2018 23:47

    Gildor

    Tak, testy v Prime95 provedeny, úplně tovární nastavení CPU:

    Small FFT test byl s přehledem nedrsnější co jsem tam měl, první 3 minuty to běželo kolem těch 4,1GHz, spotřeba 110W, teplota kolem 75°C; po 3min se to podtaktovalo na 3,9GHz a pak se to drželo trvale kolem 3,9, max. 4,0GHz, spotřeba 95W, teplota kolem 70°C.
    Screen z HWmonitoru po 20min: https://imgur.com/WeZBl5z

    In-Place large FFT - naopak vůbec nebyl tak drsný vůči procesoru, tak zůstal kolem těch 4,1GHz jako u všech předchozích testů, kromě toho Small FFT, spotřeba 84W, teplota kolem 65°C, screen opět po 20min: https://imgur.com/1XGbdlI


    Můj závěr je takový, že u toho Small FFT se podtaktoval kvůli té teplotě, sice pořád nebyla tak vysoká, ale v tom továrním nastavení tipuju, že je na to citlivý, a když se delší dobu drží víc přes těch 70°C tak to trochu shodí. Pokud bych měl lepší chlazení, nebo nejlépe delidované CPU, což nemám, tak by to nejspíš těch 4,1GHz udrželo, ale těžko říct. Ten test je fakt drsnej, když u něj při stejné frekvenci byla spotřeba o cca. 30W vyšší než u všech ostatních zátěžových testů, včetné AIDA64. :D