Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel plánuje více procesorů s integrovaným Radeonem, příští už bude na 10nm procesu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 12. 2017 8:01

    tynyt

    Asi takto: Já se domnívám (pokud není Kaby-G model pro jednoho konkrétního zákazníka jménem Apple, což by byl zásadní fakt, který by na celou anabázi vrhnul jiné světlo), že implementace jednoho "přechodového" modelu nedává vůbec žádný smysl. Pro Intel to znamená nutnost podpory tohoto "slepence", bez jakéhokoli výhledu do budoucnosti a na kontinuitu. Kromě toho, Intel k takovému ojedinělému kroku nic nenutí, výkonově má podobné modely (Iris/IrisPro), se kterými by se dalo vydržet ještě nějaký ten rok, než by Koduri uvedl něco nového.

    Takže já si dovolím tipnout, že "GCN" v Intelu zůstane, nicméně se změní paměti, místo HBM přijdou vlastní HMC, případně dojde výhledově k plné integraci do CPU, případně dalším úpravám podle Intelu.