Hlavní navigace

Intel představil platformu Ultrabook

1. 6. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Viceprezident společnosti Intel Sean Maloney oznámil ambiciózní plán: do konce roku 2012 má 40 procent segmentu spotřebitelských notebooků používat novou platformu Ultrabook.

Platforma Ultrabook by měla být kombinací tabletů a notebooků, kde budou použity procesory Intel Core nové generace. To má umožnit vyrábět produkty tenčí než 20 mm a s cenou pod 1000 USD. První Ultrabooky by se měly objevit před Vánoci, mezi nimi například Asus UX21.

Ultrabook

Sean Maloney také představil novou generaci procesorů, nazývanou "Ivy Bridge". Ta by se měla objevit na trhu v první polovině roku 2012. Procesory Ivy Bridge budou vyráběny 22nm technologií a jejich platforma nabídne technologie USB 3.0 a Thunderbolt. Po Ivy Bridge by měly v roce 2013 přijít procesory s kódovým označením Haswell.

Sean Maloney se ve svém vystoupení věnoval také procesorům Intel Atom, kde oznámil již 100 milionů vyrobených procesorů a nastínil další generaci Atomů s označením Cedar Trail. Jedná se o první platformu pro netbooky, která vychází z technologie 32 nm.

Zdroj: TZ Intel