Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel předvedl procesory Raptor Lake. Jednovláknový výkon má narůst o víc jak 10 %, 24 jader. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 20. 2. 2022 12:12

    Radek Holeček

    Aha, vás nezajímá, jestli je něco lepší, ale vadí vám, že Intel přejmenoval svůj proces a to dřív, než na něm vydal nějaký čip. Proč ho přejmenoval si může každý vykládat po svém. Buď proto, že chtěl číslování srovnat s konkurencí, anebo prostě proto, že viděl, že proces Intel 7 je úplně jiný, než byly ty počáteční varianty 10nm procesu. Když se podíváte na ty první varianty a frekvence, kterých byly schopny dosahovat, je proces Intel 7 evidentně úplně jiný. Cannon Lake se doplazil na 3,2 GHz, Ice Lake s vypětím všech sil na 4,1 GHz. No a teď dá Alder Lake 5,5 GHz. Opravdu se vám ty procesy zdají stejné, že vám tak vadí to přejmenování? A znovu podotýkám, přejmenování předtím, než na daném procesu vůbec vyšel nějaký čip. Prostě to berte tak, že původně tomu Intel interně říkal 10ESF a ještě předtím, než s tím vyrukoval na trh to začal označovat jako Intel 7.
    Já bych chápal, kdyby vám vadilo, že Intel vezme stávající proces, který je horší, než ten konkurenční a přejmenováním se snaží konkurenci dohnat. Ale on jednak ten proces je evidentně jiný, než jeho předchůdci a i evidentně není horší, než ten podobně označený konkurencí. Tak o co jde?