Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nedostupnost čipů Intel udeřila. Procesory Coffee Lake jsou vyprodané, ceny vystřelily. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 9. 2018 19:58

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    i3-8100 a i5-8400 nejsou staré, ty se ještě budou prodávat půl roku, takže tohle vysvětlení moc neobstojí (Intel zatím nahradí řadou 9000 jenom modely 8600K a 8700K). Osobně bych spíš čekal, že osmijádro bylo asi tak vyráběné dopředu na sklad, jako to šestijádro Coffee loni. To znamená, že s mnohem menším předstihem a skladovými zásobami, než to Intel dělal v minulosti*, a tudíž by u něj mohla po vydání vzniknout podobná nedostupnost, jako loni. A to, že je celkový nedostatek kapacit, to určitě může jenom dál zhoršit.
    * Stejně jako šestijádro je to asi pozdní přídavek do roadmapy a Intel ho pravděpodobně vydává tak rychle, jak to jde. Původní plán pro Coffee Lake byl H1 2018 takže pro Refresh pravděpodobně mohl být cíl H2 2019 (rok po první generaci).