Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Přečíslování nanometrů? Intel prý chce přeznačit výrobní procesy, aby nezaostával za TSMC. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 4. 2021 15:50

    Radek Holeček

    Procesory žerou jako tank? A nemyslíte jen nějaké konkrétní procesory? Nebo ty 6W Atomy taky žerou jako tank?
    Nebo si myslíte, že Intel prodá víc i9-11900K, než těch Elkhart Lake atomů? Anebo je to tak, že si selektivně vyberete jeden čip a jeho vlastnosti zobecníte na celou produkci?
    Vy pořád zavíráte oči nad tím, co Intel dělá. Pro Intel už desktop není priorita přibližně od roku 2007. To byl celkem významný rok. Byl to rok, kdy naposledy desktop dohnal počet jader v serverovových čipech a byl to taky rok, kdy se poprvé prodalo více notebooků, než desktopů. Je s podivem, že ani po tolika letech si lidi jako vy nevšimli, že Intel už je jinde, a pořád berete segment desktopů jako něco, z čeho se nechají dělat nějaké závěry.
    A zároveň ani nejste schopen pochopit, co bylo cílem Rocket Lake. Opravdu si myslíte, že bylo cílem předehnat Comet Lake v MT výkonu? Anebo myslíte, že bylo cílem porazit 16 nebo 12jádrové Ryzeny? Vážně si něco z toho myslíte? Anebo moc dobře víte, že ani jedno cílem nebylo. Ale pak si taky musíte připustit, že ten jiný cíl byl splněn.