Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel prý letos uvede procesory, v kterých bude grafika AMD. Bude to spolujízda dvou čipů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 2. 2017 7:27

    tynyt

    Tak už čekám jen na Gogo1963, který mi to před 2 měsíci "vysvětlil", že Intel není firmička o 5 lidech z nějaké dědiny. :-D Samozřejmě stále jde o neověřené zprávy, ale samotný fakt, že se tato informace vrací znamená, že na to asi něco bude.

    Jinak faktor Apple je samozřejmě možnost, jeho fixace na AMD je známa. Nicméně si nemyslím, že pro AMD je jeho APU nějaká extra důležitá "vlastnost", která mu dává konkurenční výhodu, stejně tak si nemyslím, že Intel utrpí "ztrátu tváře", protože intel nikdy výkonné grafiky nevyráběl (IrisPro je specifická výjimka). Osobně, zejména ve světle rostoucí konkurence ARMu a potíží s novými litografiemi, nevidím vůbec žádný zásadní problém ve spolupráci Intelu a AMD, tím spíše, pokud AMD opravdu Intel dožene na poli CPU. Naopak synergie jsou zřejmé: AMD získá další odbytiště a penetraci trhu, Intel zase nebude muset vyvíjet svá grafická řešení.

    Ano, bude to revoluce, ne evoluce, ty nesou vždy určitá rizika a zásadní změny. Ale vidím to tak, že pro obě firmy to bude velký přínos.