Hlavní navigace

Názor k článku Intel rozpustil divizi samostatných GPU, týmy se rozdělí. Raja Koduri spadl na nižší pozici? od Radek Holeček - Vím, že vám to moc nemyslí, ale o...

  • 27. 12. 2022 11:00

    Radek Holeček

    Vím, že vám to moc nemyslí, ale o tom, že by to byla změna k lepšímu, jsem nenapsal ani slovo.
    Ale samozřejmě jsem čekal, že primitivní antiinteláci ozvou, protože když něco udělá Intel, je to samozřejmě špatně. To, že přechází na stejné rozdělení grafik, jako má AMD, to je vedlejší, že?
    Odpískání samostatných grafik pro klientské počítače je samozřejmě otázka času u všech výrobců. V notebookovém segmentu, který ho tvoří většinu, to přijde s okamžikem čipletových procesorů, které budou moci mít grafiku dle přání výrobce notebooku. A desktopový segment pomalu umírá. U něj to dopadne tak, že většina bude používat stejnou koncepci jako v noteboocích, a ten zbytek přejde na grafiky primárně určené do serverového segmentu. Naopak v serverovém segmentu se akcelerátorům na bázi grafik (a je jedno, jestli se tomu bude stále říkat grafická karta) dařit, protože AI se prosazuje v takové míře, že už není cesty zpět.
    Ostatně i v tom povídání pro Tom's Hardware Intel říká, že grafiky jsou to, na čem hodlá mít v budoucnu založený růst.
    Nijak vám ale neberu, že tomu nevěříte. To je vaše volba. Já tomu věřím. A jsem ochoten na to dát i část svých příjmů. Jen za letošní rok jsem akcie Intelu přikoupil za víc, než je průměrná roční mzda.