Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel se dohodl na výrobě procesorů s TSMC, bude mít celou 3nm továrnu jen pro sebe. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 14. 1. 2022 10:44

    tynyt

    OK, takže se projevuje ekonomická výhodnost AMD platformy. Nepopřel jsi ale teď tak trochu svá vlastní slova? Nemyslím to zle ani rýpavě, jen se tu teď IMHO potvrzuje naprosto nesmyslný stav na trhu a problém toho, že levné procesory v podstatě nikdo nechce, protože k nim nejsou grafiky, a ten kdo grafiku má, tak nějaký PC už vlastní, a v případě AMD mu dává smysl upgradovat CPU (za poměrně nízkou částku do 10 tisíc), kdežto u Intelu musí buď vypláznout balík za DDR5 platformu, nebo to nějak upytlíkovat kompromisně, což zase následně racionální člověk zhodnotí tak, že raději nekoupí nic a ušetří a počká na "další vlak" (ať už AMD nebo Intelův). A hle, máme tu výsledek, který tak nějak odpovídá těm prodejům...

    Dalo by se taky říct, že Intel aktuálně nabízí výkon, co tu už rok byl za nižší cenu, ale taky s větší spotřebou a nutností měnit podvozek.