Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel se dohodl na výrobě procesorů s TSMC, bude mít celou 3nm továrnu jen pro sebe. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 14. 1. 2022 16:28

    nonestaciti

    No ja by som tvrdil presný opak pretože z trojky Intel, AMD, nvidia nedostatok výrobných kapacít škodil najviac práve AMD. Intel bol v celku pohode, nvidia nemala moc co rozmýšlať tlačila len GK, jedine AMD sa muselo rozhodovať čoho výrobu utlmí a čo zase podporí. V pluse je len preto že ponúklo lepšie produkty ako konkurencia (CPU) a tam kde je to cca jedna k jednej (GPU) to uvolnila. Nebyť problémov s výrobou tak by na tom AMD bolo podstatne lepšie, aj podiel GPU by smeroval viac menej v vyrovnanosti, takže by možno mali aj tretinu. Osobne si myslím, že tú 3nm fab má intel zabookovanú pre svoje GPU, keby tam začne vo veľkom robiť CPU, čo iné by robil vo vlastných FABoch ? Do ladu ich dať nemôže, to nie sú ryby.