Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel se dohodl na výrobě procesorů s TSMC, bude mít celou 3nm továrnu jen pro sebe. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 1. 2022 11:14

    tynyt

    DWCZ: OK, takže pokud těch 250W je podle tebe jen namalovaných ve speckách, pojďme udělat test: omez PL2 a PL1 v BIOSu na deklarovanou hodnotu TDP a můžeš zkusit ty benche, nebo klidně i tu běžnou práci. To je to, o čem píše J.O.

    Technicky vzato je to stejný "podvod" (píšu záměrně v úvozovkách) jako udělala nvidia u Pascalu - tam se taky holedbali nízkým příkonem, ale v praxi ty karty běžně šly přes 300W ve špičkách, byť maximem mělo být 250W.

    A poslední věc: "reálné použití" je pro každého jiné. Někdo paří gamesky a CPU pořádně nezatíží. Jiný dělá 3D grafiku nebo renderuje video a CPU dokáže vytížit jak nic. Avšak pokud se recenzuje výkonová špička, tak přece lze předpokládat, že si ji budou pořizovat i profesionálové, schopní reálně vytížit procesor na 100%, a to nemusí ani jít o power-virus typu aplikace s podporou AVX.