Hlavní navigace

Názor k článku Intel se dohodl na výrobě procesorů s TSMC, bude mít celou 3nm továrnu jen pro sebe od RedMaX - Nezastavi. Vyvijet se bude dal a hlavne, pokud...

  • 16. 1. 2022 23:01

    RedMaX

    Nezastavi. Vyvijet se bude dal a hlavne, pokud bude konkurence. Coz ti prave zaridilo to zle AMD. Kdyby nevyvinuli Zen, tak tu mame furt 4 jadro od Intelu jako highend.

    Ale souhlas, ze je momentalne vykonu hodne a nemas ho v domacim multimedialnim PC ani jak spotrebovat. Nelze ale ocekavat, ze budou mit obe procesorove firmy takove zisky ajko maji dnes. Lide proste nebudou mit potrebu tak moc upgradovat a i dneska mas plno lidi, kteri stale fici na Skylake nebo Kaby Lake a tihle jsou prvni na rade, kdo proste bude potrebovat koupit neco noveho.

    Ty E jadra u Intelu jsou vcelku k hovnu, osobne bych si Alder Lake nekoupil z duvodu ceny, ale kdyby jo, tak bych je hned v BIOSu vypnul. ;-)

    Jinak momentalne, kdyz se kouknu do obchodu na ceny, tak opravdu vede Intel. Takova Kometa i7-10700F je slusne vykonne osmi jadro a pritom je o 2.000 levnejsi nez jen o malo vykonejsi osmijadra Ryzen 5800X nebo Alder i7-12700. Naproste vetsine domacich masin bude i na herni nasazeni bohate stacit.