Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 10nm proces Intelu zpět ve hře. Technologie SuperFin masivně zlepší takty, problémy pryč?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 8. 2020 14:43

    Radek Holeček

    tombomino:
    A copak z toho, co jsem napsal, není pravda?
    Opravdu nechápu, že pořád dokolečka opakujete to s výrobním procesem. To je samozřejmě nepříjemné, ale není to nijak fatální. Jak vidíte, tak přesto, že s 10nm procesem má Intel 5 let problémy, tak na hospodaření to vidět není. A můžete říkat, že v tom Intel utopil desítky miliard, ale byly to náklady, které dokázal sfouknout svým běžným hospodařením. Dokážete odpovědět na otázku, co by se stalo, kdyby nikdy svůj 7nm proces nedokončil? Dokážete říci, jak by se to projevilo na hospodaření? Nedokážete. Dokážete vyčíslit, kolik stojí zdržení nové výrobní technologie o jeden rok? Opět nedokážete. Dáte jen a pouze na dojmy, že je to špatně. Ale jak moc špatně to je? A je to špatně natolik, aby to nedokázaly vykompenzovat jiné příjmy? Zatím to totiž jiné příjmy evidentně bohatě vykompenzovat dokáží.
    Nebo to s tím 16% poklesem akcií. Jestliže stojej akcie o 5 % víc než před rokem, tak to znamená, že mimo 16% poklesu tu máme ještě o dost větší růst, o kterém vy taktně mlčíte. Váš závěr je: Investoři nevěří Intelu, protože mu klesly akcie o 16 %. Můj závěr je: Investoři vnímají Intel pozitivněji, než před rokem.
    A sorry, ale jestliže je vnímání firmy lepší než před rokem, vypadá to, že je firma na dobré cestě, nikoliv na špatné, jak ji tady malujete.