Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku 10nm proces Intelu zpět ve hře. Technologie SuperFin masivně zlepší takty, problémy pryč?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 16. 8. 2020 18:39

    Radek Holeček

    DedekHrib:
    Proč vytahujete 20 let starou dotcom bublinu? Vy mi vykládáte o tom, jak nákupem akcií Intelu provádím charitu. Já vám říkám, že charitu neprovádím, ale na Intelu vydělávám a ne zrovna málo. Jeho akcie jsem v roce 2000 opravdu nekupoval. První akcie Intelu jsem koupil v září 2012. Tedy údaje o růstu cen vám uvádím od té doby. Mimochodem, kdyby dal člověk na zdejší odborníky, tak akcie v roce 2012 musely být výrazně cennější, než dneska, protože AMD se na Ivy Bridge vůbec nechytalo, zatímco dneska se nechytá Intel na AMD.
    Dále je hezké, že mi napíšete minima a maxima v letošním roce, ale pokud dobře vidím, o letošním roce jsem nic nepsal. Srovnával jsem situaci dneska se situací před rokem. Navíc ta vaše čísla jsou dost divná. Podle vás dosáhl Intel maxima 31. 1. a to 63,93. Já jsem 24. 1. odprodal část svých Intelovských akcií za 68,992.
    To s tou prezentací nevím, jestli si děláte srandu. Ta prezentace se objevila nyní proto, že je to prezentace k Architecture Day 2020. Opravdu si myslíte, že tuhle akci naplánoval Intel před 14 dny? A tomu, že je Země placatá náhodou nevěříte?
    Prodej akcií vrcholných představitelů firem je naprosto běžná věc, i když vám to tak nepřipadá.
    Mimochodem je zajímavé, že nevěštíte problémy AMD, když jeho šéfka prodává akcie své firmy jako divá.
    https://finance.yahoo.com/quote/AMD/insider-transactions?p=AMD

    Ale chápu, že to nevíte. Nevíte to proto, že se o to nezajímáte, stejně jako se nezajímáte o to, jestli je normální, že manažeři prodávají akcie firem, které jako bonusy získávají. Ale vůbec vám to nebrání napadat ty, co o tom něco vědí. A tím neříkám, že jsem nějaký odborník. Jen už konečně pochopte, že s akciema obchoduju už čtvrt století, a že za tu dobu jsem už "pár" věcí zjistil. A ano, taky se mýlím a dělám chyby.
    S těmi sliby Intelu jste to zase nepochopil. Proč mi dáváte odkaz na článek, kde se píše o tom, co "Intel řekl"? Dejte mi odkaz přímo na to CELÉ vyjádření a pak se můžeme bavit o tom, jestli ho splnil nebo ne. Ono totiž taková vyjádření bývají uváděna nějakými takovými slovy: "Before we begin, let me remind everyone that today's discussion contains forward-looking statements based on the environment as we currently see it and, as such, does include risks and uncertainties. "
    Ve stručnosti: "Nic vám neslibujeme, všechno jsou jen očekávání."
    Ovšem tohle vám už ti novináři, kteří "citují", nenapíší. Ti vám z toho udělají slib.
    Mé potřeby neřešte. Mně bohatě stačí, když se najde pár jedinců, které mé odkazy poučí. A myslím, že mezi nimi budete i vy. Nemusíte se mnou souhlasit, ale když se podíváte třeba na ty prodeje akcií Lisy Su, tak už příště se budete dívat na prodeje jiných vrcholových představitelů trošku jiným pohledem.
    A stejně tak třeba budete více vnímat rozdíl mezi slibem a očekáváním.