Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel odhaluje procesor Lunar Lake: Plný jeho nejlepších technologií, čipy ale už má z Tchaj-wanu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 7. 6. 2024 11:46

    del42sa

    "stačí asi zmínit, že malá jádra v Lunar Lake mají mít IPC (čili výkon na 1 MHz frekvence) o 2 % lepší než předchozí velká jádra v procesorech Raptor Lake (ale asi výrazně nižší frekvenci) a velká jádra mají mít o 16 % vyšší IPC než jádro Redwood Cove v procesorech Meteor Lake (to by mělo mít stejné, nebo o něco horší IPC jako Raptor Lake) "

    ne, tahle věta je silně zavádějící, protože míchá dvě různé věci dohromady. Ten slajd ve kterém májí LP E-jádra Skymont o 2% vyšší výkon jak Raptor Cove nemluví o konkrétní implementaci v Lunar Lake, ale srovnává výkon Skymontu v v podání úplně jiného procesoru (Arrow Lake), ve které mají jádra Skymont jinak nastavené parametry a hlavně jsou připojeny na sběrnici (ring bus) s plnohodnotnou L3 cache. To však není případ Lunar Lake implementace, kde budou:
    1.) jadra taktována niže
    2.) nemají přístup do L3 cache, ale mají k dispozici pouze 8MB sdílené SLC

    7. 6. 2024, 11:50 editováno autorem komentáře