Hlavní navigace

Názor k článku Intel už má aktualizace mikrokódu proti díře Spectre pro všechna CPU od Skylake výš od Jan Olšan - Redmarx:původní termín pro vydání informací a záplat byl...

  • 23. 2. 2018 17:20

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    Redmarx:
    původní termín pro vydání informací a záplat byl údajně 10.1. To je rozdíl jenom týden a tím pádem je prakticky 100% jisté, že ten aktualizovaný mikrokód, který by Intel vydal bez toho spěchu by byl úplně stejný, akorát by možná aktualizace BIOSů od výrobců základních desek díky tomu byly venku už v den vydání informací, tj. byla by menší prodleva. Je asi určitá malá šance, že by se na ty problémy mezitím ještě stihlo přijít, ale vzhledem k tomu, že Intelu stejně trvalo několik dní, než to zhodnotil a distribuci zastavil, tak je skoro jisté, že by se chybový mikrokód stejně dostal do světa a týden-dva byl distribuován.

    A BTW, tu kauzu v podstatě spustil blog nějakého programátora, kterej si dal dohromady 1+1 z těch informací na ML a v komunikaci těch cloudových poskytovatelů. Tím se to dostalo ven, běžná média jako my pak už jen informovala.