Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel už má aktualizace mikrokódu proti díře Spectre pro všechna CPU od Skylake výš. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 23. 2. 2018 20:55

    šarik (neregistrovaný)

    Opravdu nepíše poplašné články. Naopak já, starý panikář, jsem v jeho článcích nabyl opět pozvolna se ztrácející duševní rovnováhu.
    Přisunul objektivní fakta co a jak, nebo je tak nějak lidsky podal pro lamy a průběžně informuje o vývoji.
    Totiž paniku nevyvolali novináři, ale jen a jen Intel svými nicneříkajícími prohlášeními. Takže opravdu to vypadalo, že se snaží ututlat tak velký malér, jaký tu ještě nebyl.
    Z mého hlediska mám radši, když by řekli, že se stalo to a to, bude se to řešit tak a tak, v termínech x a x, postihne to tyto oblasti využití CPU a podrobný způsob jak se to dá zneužít.
    Ale pokud si přečtu, že se snaží ututlat v cache pozůstatky např. šifrovacích klíčů, které lze přečíst (byť krkolomně) z uživatelského prostoru a nic víc k tomu podrobně, tak pak je na místě propadnout panice. Kdo tak neučinil po prvním oznámení chyby nejpozději 3. ledna, tak je lama nebo totální ignorant.
    No a pak to muselo dopadnout, jak to dopadlo. Nebýt novinářů, tak bych řekl, že do dneška bychom vůbec nevěděli co se děje. To, co oni pracně vymámili z Intelu nebo nějakými oklikami, tak to měl Intel vybalit naráz a všechno začátkem ledna.