Hlavní navigace

Intel už nechce být spojován s McAfee. Antivirus přejmenuje [CES]

8. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když koupíte firmu i s jejím úspěšným produktem, zachování staré značky bývá dobrým tahem, pokud si předchozí vlastník vybudoval dostatečně dobrou reputaci a změna by pouze znejistila zákazníky. Proto pokud dění v IT moc nesledujete, nemuseli jste si ani všimnout, že si Intel koupil antivirus McAfee. Obchod byl oznámen v roce 2010, značka McAfee zanikne až nyní. Intel k tomu má své důvody a ten hlavní se jmenuje John McAfee.

Původní tvůrce antiviru své dítko opustil už v roce 1994, po zhruba šesti letech existence podniku. Kontroverzní pán loni v červnu vypustil video, kde svého vlastního digitálního potomka zesměšnil. Stěžoval si na to, že i po jedné a půl dekádě se ho lidé táží, jak antivirus odinstalovat ze svého počítače. Těm se obvykle nelíbilo, jak McAfee zpomaluje počítač a blokuje přístup k pornografii. Vulgární výrazy lítaly kolem jako by se nechumelilo.

 

Zatímco vy můžete video považovat za vtipný způsob, jak se vypořádat se stíny minulosti, Intel to tak nevidí. Oficiálním důvodem k opuštění značky nicméně zůstává sjednocení označení portfolia. Podle Intelu lidé ve světě znají štít v logu, zato McAfee nedovedou správně vyslovit. John McAfee firmě děkuje za to, že ho vysvobodila z asociace s nejhorším softwarem na planetě. Taková jsou slova zakladatele.

Název bezpečnostního řešení se změní na Intel Security, přičemž červený štít v logu zůstane. S ničím dalším se hýbat nebude. Změna značení Intelu zabere zhruba jeden rok. Mobilní uživatelé se mohou těšit na uvolnění některých součástí zdarma. Které to budou, o tom firma rozhodne do tří měsíců. Desktopová verze se pouze přejmenuje, ale zůstane zcela zpoplatněná.

CS24

McAfee Antivirus

Zdroj: Cnet via Neowin