Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Intel vydal celou sestavu procesorů Core 9. generace: modely, parametry, ceny. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 26. 4. 2019 18:52

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    To vyšlo loni v lednu: https://www.cnews.cz/procesory-intel-s-integrovanym-radeonem-rx-vega-m-jsou-tu-65100w-cipy-pro-notebooky/
    Dostalo se to do pár notebooků a NUCu "Hades Canyon" (údajně jinak byly ty notebooky zajímavé i tím, že na té grafice prý fungovaly některé Pro funkce ovladačů Radeon), ale moc jich nebylo. Buď o to výrobci neměli zájem, nebo proti tomu Nvidia agresivně zakročila při prosazování svých GPU do konfigurací, nebo to možná dost zazdil i Intel. Tím, jak to ještě bylo založené na jen čtyřjádru Kaby Lake, měly ty procesory nevýhodu, protože pak hned v dubnu Intel vydal šestijádra Coffee Lake-H, které tomu Kaby Lake-G hodně ubírala atraktivitu.

    Taky si to možná Intel rozmyslel a už se mu nelíbilo, že by měl kupovat čipy od AMD, tak to sám upozadil a zabil. Původně totiž asi měla být další verze založená na Coffee Lake, ale nic takového nevyšlo (pokud tedy neplánovali, že už v druhé generaci bude 10nm CPU a to jim vybouchlo...)