Hlavní navigace

Názor k článku Intel vydává SSD 760p. Momentálně nejvýhodnější NVMe úložiště na trhu? od Maudit - Co je tohle za plky? Intel Optane ma...

  • 25. 1. 2018 0:09

    Maudit (neregistrovaný)

    Co je tohle za plky? Intel Optane ma cca 8x-9x vyssi random read performance, ale porazi NAND flash SSD i prakticky ve vsech ostatnich statistikach.

    https://www.anandtech.com/show/11953/the-intel-optane-ssd-900p-review/7


    A to mluvime o prvni generaci. S SLC tenhle typ pameti nema vubec nic spolecneho, viz. treba: https://en.wikipedia.org/wiki/3D_XPoint


    Vubec se Intelu nelze divit, ze to tehle technologie masivne investuje. V enterprise segmentu je to big deal, hlavne kvuli databazim. Ten zbytek jsou taky kraviny. Staci se podivat na ty realne karty. Jsou to low profile single-slot karty a 280GB varianta je dostupna i jako U.2 modul.

    "Both sizes will be available as PCIe 3.0 x4 half-height half-length add-in cards, and the 280GB model is also available as a 2.5" U.2 drive."

    Duvod, proc ve vyssich kapacitach nejsou M.2 moduly je jiny - velikost radice: "The controller alone on the Optane SSD 900P is too large to fit on a 22mm-wide M.2 module".