Hlavní navigace

Intel vymetá sklady. Core i7-3910K bude levnější šestijádro Sandy Bridge-E

25. 7. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

V horizontu několika málo měsíců Intel zahájí dodávky nových procesorů řady Ivy Bridge-E v balení LGA 2011. Jako by nestačilo, že ve středním cenovém segmentu už žezlo převzala nová architektura Haswell, pro nadšence a profesionály má Intel stále jen čipy rodiny Sandy Bridge-E. V materiálech pro obchodníky se však objevil nový model, který by měl Intelu pomoci zbavit se ležáků a vyprázdnit sklady před uvedením nové generace.

Jeho název je Core i7-3910K a už z toho můžeme dovozovat hlavní parametry. Půjde pravděpodobně o šestijádro s odemčeným násobičem, který je náplastí za relativně nízký základní takt rovných 3 GHz. Příslušnost k řadě i7 by měla značit přítomnost technologie Hyper-Threading.

Zatím není známo, jaké záměry Intel s novým modelem má. Server X-bit labs spekuluje, že procesor by mohl být nabízen pouze výrobcům sestav (OEM) a na retailový trh by se nemusel vůbec dostat. TechPowerUp si naopak všímá velké mezery mezi Core i7-4770K a Core i7-3930K, kterou by hypotetický nový model s cenou okolo 10 000 Kč mohl zalátat.

 

Zdroj: Overclockers.ru, Intel Product Change Notification