Hlavní navigace

Názor k článku Intel odhalil detaily výrobních procesů: tři generace 10nm, 7nm za dva roky, prvně v GPU od Radek Holeček - Tak ještě jednou, tentokráte s přesnou citací, co...

  • 9. 5. 2019 21:09

    Radek Holeček

    Tak ještě jednou, tentokráte s přesnou citací, co jsem napsal 26. dubna o tom, že jste blázen:
    "Shortovat Intel, jakožto firmu, která letos očekává 4,35 dolarů čistého zisku na akcii na 20 dolarech může jen blázen."
    Asi máte problém s chápáním, když nechápete rozdíl mezi tím, že jste blázen, protože shortujete a tím, že jste blázen, protože shortujete na 20 dolarů. A to jsem vám psal už v té minulé diskuzi, ale vy mi pořád podsouváte něco jiného.
    Jinak nervy v kýblu by pravděpodobně vedly spíše k zbrklému prodeji, než k nákupu. Nedokážu to tedy úplně posoudit, protože za těch cca 27 let, co investuju do akcií, jsem nikdy neriskoval, nikdy jsem nepoužíval nějaké pákové obchody, které by mě mohly připravit o víc, než bych byl schopen ustát.
    Jinak jsem schválně udělal statistiku svých nákupů Intelu. Zatím jsem ho mimo dneška nakupoval 9x a ani jednou z toho nebyla nákupní cena vyšší, než dnešní dno. A průměrnou nákupní cenu (neváženou, s tím se mi nechtělo počítat) mám 26,41 (všechny nákupy mimo toho loňského byly pod 30 dolarů za akcii, vloni jsem nakupoval v kurzu 45,5).
    O downtrandu si můžeme pokecat někdy příště. Zatím nejsme ani na letošním minimu, k tomu nám ještě 2 dolary chybí.